Chvíľu sa pozerám ako rastie strom - Žofia Dubová - Freshmen's Gallery

Žofia Dubová

Chvíľu sa pozerám ako rastie strom - Žofia Dubová - Freshmen's Gallery
Zo série: Chvíľu sa pozerám ako rastie strom, 2014, akryl a olej na plátne, výška 229cm, Žofia Dubová

Pozorovanie

Žofia Dubová (23) je čerstvou absolventkou Ateliéru +-XXI prof. Daniela Fischera, akad. mal. na VŠVU, bakalárskeho štúdia.

V pop-up galérii Freshmen’s sa už tento štvrtok predstaví s výstavou {Pozorovanie}, ktorá pramení z pozorovania svojho okolia, záujmom o sociologický potenciál prírody a krajiny.

Názov {Pozorovanie} je spojený so stromom, ktorý je typickým prvkom “našej” prírody. Sú každodennosťou a banalitou, vídame ich na každom kroku. Autorka sa rozhodla zamerať na ne, ako na nosnú tému celej práce. Vertikalita, ktorá je blízka vertikalite človeka. Rastie strom preto, lebo musí alebo preto, že môže? Rastie človek podobne? Diela sú logickou hádankou, kóanom, pokusom vyprovokovať myslenie diváka. Spolu so stromom rastie aj maľba. Bol to – a je – živý proces, ktorému sa niekedy treba prispôsobiť.

Žofia Dubová sa vo svojej autorskej činnosti venuje maľbe, patrí k autorom, pre ktorých sa stáva príroda priestorom. Počas vernisáže predstaví doposiaľ svoju nezverejnenú bakalársku prácu.

„Chvíľu sa pozerám, ako rastie strom.” Žofia Dubová

Dubova-pozvanka-outlines

Vernisáž Žofii Dubovej začína 25.9.2014 (štvrtok) o 19:00 v priestoroch pop-up galérie Freshmen’s na Židovskej 3. Happening bude trvať 10 dní a diela si môžete po jeho skončení zakúpiť a podporiť tak čerstvé umenie.

FB event tu >> Vernisáž

Finisáž výstavy spojená s prezentáciou novovzniknutých diel prebehne 3.10.2014 od 19:00 priestoroch FM’S na Židovskej.

FB Event nájdete tu >> Finisáž

Event je pokračovaním výstavy Pozorovanie, kde Vám predstavíme nové práce autorky. Prezentovať budeme najnovšiu sériu akvarelov a malých formátov, ktoré vznikali priamo v priestoroch galérie.