Transparentná hranica - Rita Koszorus - Freshmen's Gallery

Rita Koszorus

Transparentná hranica - Rita Koszorus - Freshmen's Gallery
Transparentná hranica, zo série Dichotómia, 2014, akryl a uhlík na plátne, 120x100cm, Rita Koszorus

Diptych

Rita Koszorús (25) je čerstvou absolventkou Ateliéru +-XXI prof. Daniela Fischera, akad. mal. na VŠVU. V pop-up galérii Freshmen’s sa už tento štvrtok predstaví s výstavou {Diptych}, ktorá tematicky pramení z hľadania vlastného teritória, dôležitého bodu pri budovaní identity a pocitu národnej spolupatričnosti.

Názov {Diptych} odkazuje na dva brehy rieky, obraz dvoch dielov, identitu dvoch krajín. Rieka ako pradávny symbol identity nesie v sebe otázku: „Môže človek vstúpiť dvakrát do tej istej rieky?“. Práve Dunaj predstavuje pre autorku spojitosť medzi západom a východom, minulosťou a súčasnosťou, prírodou a kultúrou. Všetky vystavené diela vychádzajú zo súkromnej analýzy, ktorá sa počas uplynulého roka zamerala na rieku Dunaj a jeho výpovedné hodnoty.

Rita Koszorús sa vo svojej autorskej činnosti venuje maľbe a videotvorbe a patrí k autorom, ktorí tvoria priamo v prírode. Počas vernisáže predstaví okrem iného aj doposiaľ nezverejnené video, ktoré vzniklo na študijnom pobyte v Budapešti v roku 2013.

„Môj domov je tu aj tam, zároveň ani tu ani tam.“ Rita Koszorús

Koszorus-pozvanka-Freshmen's_Gallery

Vernisáž Rity Koszorús začína 11.9.2014 (štvrtok) o 19:00 v priestoroch pop-up galérie Freshmen’s na Židovskej 3. Happening bude trvať 10 dní a diela si môžete po jeho skončení zakúpiť a podporiť tak čerstvé umenie.

Finisáž sa uskutoční v pondelok 22.9. o 19:00 v priestoroch FM’S na Židovskej 3: Facebook Event tu >>

Rita Koszorus - Diptych - Finisaz