Inoväť- Andrea Kopecká - Freshmen's Gallery

Andrea Kopecká

Inoväť- Andrea Kopecká - Freshmen's Gallery
Inoväť, 2014, 100x120cm, Andrea Kopecká

Osobný folklór

Pop-Up galéria je séria happeningov, ktorá využíva opustené, netradičné alebo nedokončené priestory na prezentáciu čerstvých umelcov. Vybraným umelcom tak na krátky čas postupne poskytne priestor {mikrorezidenciu}, v ktorej sa predstavia úvodnou vernisážou svojich diel. Počas trvania výstavy v priestore naživo tvoria, diskutujú s návštevníkmi a pripravujú záverečnú finisáž vytvorených diel.

Sériu happeningov odštartovala výstava Petra Cvika {Emotions in digital memory}, ktorého už čoskoro vystrieda maliarka a tatérka Andrea Kopecká s vernisážou {Osobný folklór}. Počas svojho pobytu bude okrem tvorby na plátne maľovať aj na kožu. Do mikrorezidencie si na krátky čas presťahuje aj svoje tetovacie štúdio.

Andrea Kopecká (25) je absolventka maľby na VŠVU a v Pop-Up galérií Freshmen’s bude vystavovať diela o koži: „Počas dvojtýždňovej výstavy vo Freshmen’s chcem poskytnúť príbeh k mojim maľbám, ktoré sú sústredené skôr na makro procesu zraňovania povrchu, ktorý človeku zvonka zostáva skrytý. Počas trvania výstavy chcem priamo v galérii dobrovoľníkom vytetovať vopred pripravené motívy, ktoré ich budú spájať špecifickým miestom vzniku a na záver výstavy ich vystaviť ako individuality v spoločnom celku. Dať do súvisu maľby, ktoré sú o koži a kožu, ktorá bude maľbu obsahovať.“

Andrea_Kopecka-Freshmen's_Gallery-FM'S-pozvanka

Vernisáž Andrey Kopeckej začína 14.8.2014 (štvrtok) o 19:00 v priestoroch Pop-Up galérie Freshmen’s na Židovskej 3. Happening bude trvať 10 dní a diela si môžete po jeho skončení zakúpiť a podporiť tak čerstvé umenie.